superfosfat

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SUPERFOSFAT m.

  • Lëndë e përhimët në trajtë pluhuri ose kokrrizash, që përgatitet nga përpunimi i fosforiteve dhe që përdoret si pleh kimik. Superfosfat pluhur (kokrrizor). Uzina e superfosfatit.