supë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SUPË f.

  • Gjellë e hollë me lëng mishi, peshku a perimesh dhe me oriz, me makarona etj., që zakonisht hahet në fillim të drekës a të darkës; sasia e kësaj gjelle sa nxë një pjatë. Supë e ngrohtë. Supë barishtesh. Supë pule (peshku). Supë me oriz. Supë me patate (me karota). Supë me vezë (me limon). Lugë supe. Porositën dy supa.