sulltan

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SULLTAN m.

  • Titulli i trashëguar i sundimtarit absolut në Perandorinë Osmane dhe i mbretërve në disa vende të Lindjes së Mesme e në Afrikë, ku fe zyrtare është myslimanizmi; ai që mban këtë titull. Sulltanët e Turqisë. Sarajet e sulltanëve. Dështimi i Sulltan Muratit. Hordhitë e egra të sulltanëve.