sulfurik

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SULFURIK mb. kim.

  • Që ka në përbërjen e vet squfur dhe oksigjen në përpjesëtime të caktuara. Acid sulfurik lëng pa ngjyrë, si i yndyrshëm, që ka aftësi shumë të madhe gërryese dhe që përdoret për qëllime të ndryshme në industri.