sulfamid

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SULFAMID m. farm.

  • Lëndë si pluhur i bardhë, e përbërë kryesisht nga squfuri dhe azoti, që përdoret në mjekësi për të ndaluar zhvillimin e shumëzimin e mikrobeve si streptokokët, stafilokokët etj.; një hape prej kësaj lënde. Mjekim me sulfamide.