stringël

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

STRINGËL f. kryes.

  • 1. Stoli të vogla prej metali, që i varin gratë në gjoks, në brez etj. Plot stringla e xhingla. Rruaza qelqi dhe stringla. Vë (mban) stringla.
  • 2. Sende të vogla zbukurimi, që vihen në rafte, mbi oxhak etj.