streptokok

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

STREPTOKOK m. mjek.

  • Lloj bakteresh në trajtë rruzulli, që kanë prirje të vendosen varg njëri pas tjetrit dhe që shkaktojnë sëmundje të ndryshme. Pezmatimi i bajameve (i mushkërive) nga streptokokët.