strehore

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

STREHORE f. hist.

  • Mbulesë e gjerë prej thuprash, që e mbanin përpara luftëtarët në kohët e vjetra për t'u mbrojtur nga shigjetat dhe nga gurët në betejë.