stratosferë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

STRATOSFERË f.

  • Shtresë e atmosferës në lartësinë mbi dhjetë kilometra nga sipërfaqja e detit dhe me një trashësi mesatare afër tridhjetë kilometra. Shtresat e stratosferës. Temperatura e stratosferës.