stratigrafi

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

STRATIGRAFI f.

  • Degë e gjeologjisë, që merret me studimin e shkëmbinjve të kores së tokës, duke i shikuar këta nga mënyra si janë shtresuar dhe në ç'periudhë janë formuar.