sternë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

STERNË f.

  • Depo e gërmuar në tokë për të mbledhur dhe ruajtur ujin e shiut në vendet ku nuk ka burime uji. Sternë e thellë. Sternat e kalasë. Sternë për ujë të pijshëm. Shtëpi me sternë. Pastronin sternat. Merrnin ujë sterne.