sterlinë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

STERLINË f.

  • Njësia monetare bazë e Britanisë së Madhe, e Irlandës dhe e disa vendeve të tjera jashtë Evropës, lirë angleze; monedhë që ka këtë vlerë. Sterlinë angleze. Zona e sterlinës. Zhvleftësimi i sterlinës.