stere

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

STERE f.

  • Toka e thatë dhe e qëndrueshme e bregut (në kundërvënie me sipërfaqen e lëkundshme të ujit të detit), terë; kund. lagë. Dolën (zbritën) në stere. Banon në stere. Ndërmjet detit dhe steresë. Rrip toke që lidh detin me sterenë.