stenografi

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

STENOGRAFI f.

  • Mënyrë për të shkruar me shpejtësi ligjërimin e dikujt, duke përdorur shkurtime të thjeshtuara për fjalët dhe shenja të posaçme. Shenjat e stenografisë. Mban (merr) me stenografi. Mëson (di) stenografinë.