stemë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

STEMË f.

  • Shenjë dalluese me figura simbolike që përfaqëson një shtet, një qytet, një parti, një familje etj. dhe që përdoret në vulat, në mbishkrimet zyrtare, në monedhat etj. Stema shtetërore. Stema dhe flamuri. Stema e një familjeje feudale. Stema mbi shqyt. Vulë me stemë. Letër me stemë. Tabelë me stemë.