stearinë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

STEARINË f.

  • Lëndë e yndyrshme mjaft e trashë, me ngjyrë të bardhë, që nxirret kryesisht nga dhjami i kafshëve dhe që përdoret për të bërë qirinj, për prodhimin e sapunit etj. Qirinj stearine. Njollë stearine.