statikë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

STATIKË f. fiz.

  • Degë e mekanikës që merret me studimin e gjendjes së trupave në baraspeshë dhe me ndryshimet nën veprimin e forcave që nuk sjellin lëvizje. Statika e trupave të ngurtë (e lëngjeve, e gazeve).