stalagmit

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

STALAGMIT m.

  • Shtyllëz e gurtë që ngrihet me majë si pykë nga trualli i një shpelle dhe që është krijuar nga uji gëlqeror, i cili pikon nga kubeja. Stalaktitet e stalagmitet. Shpellë me stalagmite.