stafilokok

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

STAFILOKOK m. mjek.

  • Lloj bakteresh që kur shumëzohen marrin trajtën e viles së rrushit dhe shkaktojnë sëmundje të ndryshme si pezmatimin e bajameve, çibanët etj. Infektimi i plagës nga stafilokokët.