stadium

Nga Wiktionary

STADIUM m.

  • Fushë e gjerë e rrethuar zakonisht me shkallë të ngritura, e ndarë në disa pjesë dhe e pajisur me mjetet e nevojshme për të zhvilluar ndeshje futbolli, lojëra me dorë ose gara të tjera sportive. Stadium i hapur (i mbyllur). Stadiumi kombëtar. Stadiumi i lojërave me dorë. Shkallët e stadiumit. Tribuna e stadiumit. Hynë në stadium.