stërvitur

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

STËRVITUR mb.

  • 1. Që ka fituar aftësi dhe përvojë në një punë pas një kohe të gjatë; i ushtruar, i mësuar; që është shkathtësuar e zhvilluar me ushtrim të vazhdueshëm. Mjek (ushtar) i stërvitur. Vesh (sy) i stërvitur.
  • 2. Që ka mësuar të bëjë diçka me anë të ushtrimeve (për kafshët). Kalë i stërvitur. Qen i stërvitur.