stërnip

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

STËRNIP m.

  • 1. Djali i nipit ose i mbesës. Stërnipi me stërgjyshin.
  • 2. kryes. fig. Pasardhësit e brezave të kaluar si trashëgues të cilësive të tyre. Stërnipat e Skënderbeut. Stërnipër shqiptarë nga gjuha dhe zakonet.