stërholloj

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

STËRHOLLOJ kal.

  • 1. E përpunoj, e stërvit dhe e zhvilloj për ta bërë më të hollë, më të përsosur a më të ndjeshëm (për një aftësi a ndjenjë). Stërhollon shijen (mendjen).
  • 2. Them a bëj diçka duke u futur në hollësira tepër të imëta e në vogëlsira pa vlerë; paraqit diçka duke e zgjatur me cikërrima e duke e ngatërruar. I stërhollon fjalët. E stërholloi tregimin.