sqimatar

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SQIMATAR mb.

  • 1. Që i pëlqen të vishet bukur e pastër dhe në mënyrë të zgjedhur, që kujdeset tepër për veshjen e për pamjen e jashtme. Grua sqimatare.
  • 2. Që kërkon të duket e të dalë përmbi të tjerët, që i jep shumë rëndësi vetes, që ka një mendim tepër të lartë për vetveten; kryelartë, mendjemadh. Njeri hijerëndë e sqimatar.
  • 3. Përd. em. sipas kuptimeve të mbiemrit.