sqepgjatë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SQEPGJATË f.

  • 1. zool. Shpend i brigjeve të detit me trup mesatar, me kokë dhe qafë të zezë, me bark të bardhë e me sqep të kuq.
  • 2. Shaptore, shapkë.

SQEPGJATË mb.

  • 1. Që e ka sqepin të gjatë, me sqep të gjatë. Lejlekët sqepgjatë.
  • 2. fig. Që flet shumë, që nuk i rrihet pa folur për çdo gjë e për këdo.