sqaqem

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SQAQEM vetv.

  • 1. vet. veta III. Bëhet i butë si qull, squllet. Ishte sqaqur gjella (mishi, peshku).
  • 2. Ligështohem shumë dhe më varen mishrat (nga një sëmundje etj.); fig. lodhem shumë, rraskapitem, këputem. Ishte sqaqur fare.
  • 3. Pës. e SQAQ.