sqaq

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SQAQ kal.

  • 1. E bëj shumë të butë një ushqim duke e gatuar, e zbut mirë diçka duke e lënë në ujë etj.; zbut, squll. E sqaqi mishin. E sqaqin lirin (kërpin) në ujë.
  • 2. vet. veta III. E ligështon shumë dikë dhe e bën t'i varen mishrat; fig. e lodh, e këput, e rraskapit. E ka sqaqur sëmundja.
  • 3. E rrah keqas dikë, ia zbut kurrizin, e zbruj.