Jump to content

sportiv

Nga Wiktionary

SPORTIV mb.

  • 1. Që ka të bëjë me sportin, që lidhet me sportin dhe me ndeshjet e sportit; që shërben për të ushtruar një sport. Ndeshje (lojëra) sportive. Klub sportiv. Lëvizja sportive. Qifte sportive. Kalendari sportiv. Sheshi (këndi) sportiv. Qendra (fusha) sportive. Ngritja e mjeshtërisë sportive.
  • 2. Që është karakteristik për sportistët; që është si te sportistët. Bluzë (jakë) sportive.