spiunoj

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SPIUNOJ kal. përb.

  • 1. Gjurmoj e përgjoj fshehurazi veprimet dhe fjalët e dikujt për t'ua njoftuar organeve të policisë. I spiunojnë punëtorët. I kishte spiunuar kryeplaku i fshatit.
  • 2. Kallëzoj për dikë, i njoftoj fshehurazi eprorit a një më të madhi për veprimet që ka kryer a për fjalët që ka thënë dikush.