spiritizëm

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SPIRITIZËM m.

  • Besimi i kotë e pa asnjë bazë, sipas të citit nëpërmjet disa sendeve e njerëzve të veçantë gjoja mund të vendosen lidhje e të bisedohet me të ashtuquajturit shpirtra të atyre që kanë vdekur; tërësia e mënyrave dhe e mjeteve që përdoren për të treguar sikur gjoja është vendosur një lidhje e tillë. Seancë spiritizmi.