specializoj

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SPECIALIZOJ kal.

  • 1. I jap njohuri e shprehi të posaçme e të thelluara në lëmin e një shkence, të një teknike a të një mjeshtërie; e përgatit si specialist në një fushë të ngushtë. I specializuan për sëmundjet e zemrës. E specializuan për bletari.
  • 2. E caktoj të merret me një degë të veçantë ose me një lloj prodhimi me qëllim që të shtohet sasia dhe të ngrihet cilësia (për bujqësinë, industrinë etj.).