specialist

Nga Wiktionary

Shqip[redaktoni]

Emër[redaktoni]

specialist m.

  1. Ai që ka njohuri të posaçme dhe të thelluara në një degë të shkencës, të teknikës a në një mjeshtëri; ai që punon në fushën e një specialiteti. Specialist i mesëm (i lartë). Specialistët ushtarakë. Specialistët e butësisë (e blegtorisë). Specialist për sëmundjet e syve (veshkave).
  2. bised. Njeri shumë i aftë për diçka; njeri të cilit i vjen doresh shumë për diçka, mjeshtër i mirë. Specialist i mbaruar. Specialist për gjithçka edhe iron. Është specialist për të tilla punë.