spazmë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SPAZMË f. mjek.

  • Tkurrje e menjëhershme, e zgjatur dhe e pavullnetshme e një muskuli ose e një organi, që shoqërohet me dhembje ose me çrregullime. Spazmë nervore. Spazma të enëve të gjakut. Iu zu gryka nga një spazmë.