sovjet

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SOVJET m. hist.

  • Këshilli i të dërguarve të punëtorëve, të fshatarëve dhe të ushtarëve në Rusi gjatë dhe pas Revolucionit të Shkurtit 1917; organ i zgjedhur i pushtetit shtetëror në Bashkimin Sovjetik. Sovjeti i fshatit (i qytetit). Sovjetët e punëtorëve (e fshatarëve, e ushtarëve) gjatë Revolucionit të Tetorit. Gjithë pushtetin sovjetëve!