sovajkë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SOVAJKË f.

  • 1. Pjesë e vegjës së endjes, në trajtën e një druge të çarë në mes dhe brenda me një bosht me fillin e indit, të cilin e kalon nëpër fijet e majës; drugë, mëqik. Mbushi (ndërroi) sovajkën. Vete e vjen si sovajkë.
  • 2. Vegël e makinës qepëse, në të cilën futet një rrotë e vogël me perin që kalon nga poshtë gjatë qepjes.