somnambulizëm

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SOMNAMBULIZËM m. mjek.

  • Çrregullim i sëmurë te disa njerëz, të cilët ngrihen nëpër gjumë dhe bëjnë lëvizje e veprime të ndryshme në mënyrë të pavetëdijshme. Vuan nga somnambulizmi.