solist

Nga Wiktionary

SOLIST m.

  • Artist (këngëtar, muzikant a valltar) që e luan a e këndon vetëm një pjesë në një shfaqje ose që luan një pjesë kryesore, i shoqëruar nga të tjerët, artist që këndon a luan solo. Solist opere (baleti). Solisti dhe orkestra (kori).