solidarësi

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SOLIDARËSI f.

  • 1. Lidhja ndërmjet njerëzve ose grupeve shoqërore, që kanë qëllime e interesa të përbashkëta dhe që ndihmojnë njëri-tjetrin, shprehja e përkrahjes për qëllimet dhe veprimet e dikujt, me të cilin jemi të një mendjeje. Solidarësia klasore (proletare). Solidarësi vëllazërore. Solidarësi ideologjike. Në solidarësi të plotë me dikë. Shprehje solidarësie me luftën çlirimtare.
    • 2. drejt. Përgjegjësi e përbashkët me një tjetër për një veprim a për një detyrim në tërësi.