sofizëm

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SOFIZËM m.

  • Arsyetim ose përfundim logjik që duket i drejtë nga ana e jashtme, por që në thelb është i gabuar dhe përdoret me qëllim të paramenduar për të shtrembëruar të vërtetën. Përdorin sofizma.