sofistikë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SOFISTIKË f.

  • Përdorimi i sofizmave në një arsyetim për ta paraqitur si të drejtë dhe të vërtetë diçka që është e gabuar dhe e gënjeshtërt në thelb; tërësia e arsyetimeve që përdoren për këtë qëllim. Zëvendësimi i dialektikës me sofistikën.