sodom

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SODOM kal.

  • 1. vjet. I rrafshoj shtëpinë, i shkul nga rrënjët pemët përreth dhe i shkatërroj çdo gjë tjetër një vrasësi, i cili arratiset nga fshati për të shpëtuar prej ndëshkimit (sipas Kanunit të Lekë Dukagjinit). Sodomën pasurinë e dorasit (shtëpinë e fajtorit). E sodomën me bimë e me dhe.
  • 2. fig. Shkatërroj me kulm e themel; nuk lë gur mbi gur, e shfaros.