sodit

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SODIT kal.

  • 1. Shikoj diçka për një kohë të gjatë, pa u ngutur dhe me kënaqësi e ëndje; kundroj. Sodit një pikturë (një skulpturë). Sodit qytetin e ri. Sodit bukuritë e natyrës.
  • 2. edhe keq. Vështroj punën ose veprimtarinë e të tjerëve pa marrë pjesë vetë, rri e shikoj. Sodiste me duar në ijë.