sociologji

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SOCIOLOGJI f.

  • Shkenca që studion dukuritë dhe anët e ndryshme të jetës së shoqërisë, të grupimeve të ndryshme shoqërore e të marrëdhënieve në shoqëri. Sociologjia paramarksiste (borgjeze). Sociologjia e përgjithshme marksiste materializmi historik. Sociologjia konkrete. Baza e sociologjisë shkencore është materializmi historik.