socialdemokrat

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SOCIALDEMOKRAT m.

  • Ithtar e përkrahës i pikëpamjeve të socialdemokracisë; anëtar i një partie socialdemokrate. Socialdemokratët e djathtë. Mashtrimi i punëtorëve nga socialdemokratët. Lidhjet ndërmjet socialdemokratëve dhe revizionistëve. Sabotimi i grevave nga socialdemokratët.

SOCIALDEMOKRAT mb.

  • Që ka të bëjë me socialdemokracinë, që ndjek dhe zbaton pikëpamjet e socialdemokracisë. Parti socialdemokrate. Nga pozita socialdemokrate.