smirë

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SMIRË f.

  • Ndjenja e lakmisë, e keqardhjes dhe e keqdashjes, që na ngjallet kur shohim dikë më mirë se veten; resë. E kanë smirë. E ka nga smira. E shihte me smirë. Foli me smirë. Plasi nga smira.