smalt

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SMALT m.

  • 1. Lëndë e bardhë, shumë e fortë dhe e ndritshme që vesh kurorën e dhëmbit. Smalti i dhëmbit. Dëmton smaltin.
  • 2. shih EMAL,~I. Lyej me smalt. I bie (i cifloset) smalti.
  • Bojë smalti bojë vaji me shkëlqim të posaçëm, që formon një cipë të fortë e që thahet shpejt. SMALTOHET pës. shih EMALOHET.