Jump to content

sllovak

Nga Wiktionary
Wikipedia ka një artikull për fjalën:

SLLOVAK m.

  • Banor vendës i Sllovakisë ose ai që e ka prejardhjen nga Sllovakia. Çekët dhe sllovakët.

SLLOVAK mb.

  • Që lidhet me Sllovakinë ose me sllovakët, që është karakteristik për Sllovakinë ose për sllovakët, i Sllovakisë ose i sllovakëve; që është krijuar nga sllovakët. Gjuha sllovake. Valle (muzikë) popullore sllovake.