skufje

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SKUFJE f.

  • 1. Mbulesë koke e rrumbullakët prej pëlhure, prej leshi etj., që zbret deri te qafa dhe që puthitet mirë ose kapet me lidhëse. Skufje pambuku (leshi). Skufje fëmijësh. Skufje nate. Mban skufje.
  • 2. Mbulesë koke për të mbledhur e për të mbrojtur flokët gjatë punës, që e mbajnë punonjësit e shëndetësisë dhe të disa profesioneve të tjera. Skufje e gjatë. Skufje e bardhë. Skufje e mjekut (e gjellëbërësit). Vuri (hoqi) skufjen.