skort

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SKORT m. zool.

  • Peshk i vogël i ujërave të ëmbla, me trup të zgjatur dhe të shtypur anash, me kokë të shkurtër e me turi të hollë. Skort i bardhë gurnec. Skorti i zi.
  • Hedh skortin të zërë troftën kërkon të fitojë diçka të madhe duke dhënë si shpërblim diçka me vlerë fare të vogël a krejt pa vlerë.