skorbut

Nga Wiktionary
Jump to navigation Jump to search

SKORBUT m. mjek.

  • Sëmundje që shfaqet me dobësi trupore të përgjithshme dhe me rrjedhje gjaku sidomos nga mishi i dhëmbëve, si pasojë e mungesës së vitaminave në ushqim. Sëmundja e skorbutit. Vuan nga skorbuti.